Pompe, ventilatoare, compresoare
Procesare
Transport
Ridicare
Lift
Masini unelete
Tensiunea de alimentare motor

Tensiunea nominala a motorului (inscriptionata pe placuta motorului), de exemplu 3x230 in triunghi sau 3x400 in stea

Curent nominal Ie

Curentul nominal al motorului (inscriptionat pe placuta motorului) in functie de tipul de conexiune stea/triunghi

*Selecteaza sarcina
Tensiunea de alimentare convertizor

Tensiunea retelei din care este alimentat convertizorul

Performanta

Nivelul de complexitate al convertizorului (nr. I/O, tipuri de aplicatii, nr de ore de functionare, puterea pana la care este disponibila gama)

Grad de protectie IP (minim)

Sistem de codificare pentru indicarea gradelor de protectie asigurate de o carcasa impotriva accesului la partile periculoase, patrunderii corpurilor solide straine, patrunderii apei si pentru furnizarea de informatii suplimentare referitoare la o asemenea protectie

Lungime max. cablu motor

Lungimea maxima admisa a cablului (ecranat) dintre convertizor si motor fara bobina de motor sau filtru sinus intermediar

*Selecteaza sarcina si motorul
Chopper de franare

Unitate conectata la circuitul de curent continuu al convertizorul cu scopul controlului tensiunii C.C. atunci cand motorul functioneaza ca generator

Filtru EMC

Filtru pentru compatibilitate electromagnetica ajuta la reducerea emisiilor electromagnetice care pot interfera cu alte dispozitive electrice si le poate influenta functioanrea. (Categorii C1/C2/C3)

THDI

Distorsiunea armonica totala este proportia sumei puterilor tuturor componentelor armonice parazite generate de convertizor la schimbarea frecventei curentului, din puterea frecventei fundamentale. Folosirea unei bobine de retea scade valoarea THDI.

Bobina retea

Bobina de retea se monteaza intre convertizor si reteaua de alimentare cu scopul de a atenua armonicile generate de convertizor (THDI mai mic) si varfurile de curent. Bobina de retea limiteaza curentul la conectarea la retea (curentul de incarcare a condensatorilor interni).

Bobina motor

Bobina de motor se monteaza la iesirea convertizorului cu scopul de a compensa curentii capacitivi paraziti datorati cablurilor de motor lungi, de a reduce zgomotul in motor si riplul curentului, dar si pentru atenuarea efectului retroactiv la conectarea in paralel a mai multor motoare.

Filtru sinus

Filtrul sinus netezeste forma de unda sinusoidala de la iesirea convertizorului, reduce zgomotul produs de motor prin reducerea raportului dU/dt si reduce valoarea curentilor diferentiali pentru a permite performante mai bune si valori ale compatibilitatii electromagnetice mai bune.

Protocol de comunicatie

Un protocol de rețea este o descriere formală a regulilor și convențiilor care stau la baza comunicării între dispozitivele atașate la rețea